رشد اقتصادی و رشد طلا
در پول طلا فرض را بر معامله ی «کالا به کالا» گذاشته ایم که یکی از کالاها طلاست. تاریخ نشان داده همواره رشد کل اقتصاد با رشد مقدار طلای روی زمین متناسب است.
یعنی با نگاه پول مبنا ؛ رشد پول با رشد تولید مساوی ست و تورم صفر میگردد. اگر رشد پول کمتر از رشد تولید باشد؛ تورم منفی ست.
در این مقاله به صورت تخصصی این موضوع را بررسی میکنیم.
اشکال : اگر رشد اقتصادی کل دنیا بیشتر از رشد استخراج طلا باشد پول طلا در آینده کم بیاید ؛ چطور مشکل را رفع میکنید؟
البته این اشکال در اقتصاد ملی وارد نمیشود. چون درصورت کمبود طلا ؛ واردات طلا در مقابل نفت میسر است.
اما
پاسخ این اشکال را با 3 نگاه بررسی میکنیم :
1- استدلال تئوریک :
الف : با فرض استقرار پول طلا در کل دنیا ؛ وقتی رشد تولید در اقتصاد جهانی رخ دهد ؛ مقدار طلای دنیا هم افزایش میابد. یعنی همانطور که مقدار استخراج آهن افزایش میابد؛ استخراج طلا هم افزایش میابد.
ب : بخش کوچکی از مقدار طلای موجود در جهان برای کاربری «پول طلا» کافی ست. در مقاله ی قبلی محاسبات طلای موردنیاز برای جایگزینی با ریال را انجام دادم و به عدد حدود 700 تن طلا رسیدم؛ درحالیکه حدود 3000 تن ارز و طلای ذخیره برای همین منظور داریم.
به طور کلی مهمترین استدلال این است که ؛ پول طلا بخش کمی از طلای دنیا را اشغال میکند و به صورت سیستماتیک در شرایط رکود ذوب شده و در شرایط رونق ضرب میگردد. (شرح در مقاله کاربردهای طلا)
ج : طلای جامعه بسیار بیشتر از مقدار موردنیاز برای پول است. برآورد آماری خوشه طلای وزارت صنایع ؛ وجود میانگین حدود 100 گرم طلا برای 20 میلیون خانواده ی ایرانی را در نظر گرفته بود. یعنی 2000 تن طلا در خانواده های ایرانی وجود دارد. درصورتیکه کمبود طلا برای «پول طلا» بروز کند و حباب ایجاد شود؛ نهاد بیت المال با خرید طلای جامعه و ضرب سکه تعادل را ایجاد مینماید.
یعنی مثلا در شرایط رونق اقتصادی و نیاز پولی ؛ هر «پول طلا» ی یک گرمی با داری 2٪ حباب میشود و ضراب یا بیت المال سکه ی یک گرمی میدهد و 1.02 گرم طلا میگیرد و همین روند را آنقدر ادامه میدهد تا نیاز پولی جامعه تامین شده و حباب صفر گردد.
روش سیستماتیک و پیوسته ی تبدیل طلای آبشده به «پول طلا» و برعکس ؛ در مقالات قبلی ارائه گردید.
2- شواهد تجربی و آماری :
تجربیات تاریخی و معاصر نشانگر ثبات ارزش طلا و کالاهاست. مثلا در مورد گوسفند؛ قیمت آن از صر اسلام تاکنون بین 1 تا 2 دینار طلا بوده و هنوز هم هست.
همچنین به صورت تشریعی؛ ثبات قیمت در سبد دیه لحاظ شده و قیمت ها تعادل نسبی دارند.
یا در مورد قیمت پراید به عنوان یه کالای تکراری این موضوع صدق میکند. ضمن اینکه افزایش تیراژ تولید و بهبود تکنولوژی موجب کاهش قیمت طلایی آن شده است.
به طور کلی در اقتصادجهانی همواره پیوستگی خوبی بین قیمت طلا و تورم کل وجود داشته است.
3- مبانی کلامی اسلامی :
فرض : اسلام دین کامل و جامع و جهانی و بدون تاریخ مصرف است.
حکم : اسلام اقتصاد دارد و اقتصاد پول دارد. پول اسلام باید در گئین صفحه نظرتان را ثبت بفرمائیپذشته و آینده ؛ نیازهای پولی اقتصاد اسلامی را تامین نماید.
در نتیجه همانطور که امکان پولی طلا در حال حاض تا صدر اسلام و قبل از آن فراهم بوده ؛ برای آینده نیز نگرانی ای وجود ندارد.
از نقد شما استقبال میکنیم. پائین صفحه ثبت بفرمائید.
سلام
پولطلا تورم و رکود و اسراف را از بین میبرد.
ارزان کردن یک کالا در کشور دیگر به نفع رفاه ما میشود.