بنام خدا
یکی از مهمترین قطعات پازل تمدن اسلامی ؛ اقتصاد است.
در مواجهه ی مسلمین با سیستم اقتصادی تمدن غرب ؛ سه رویکرد کلان وجود دارد :
(( روشنفکران غربزده ؛ مسلمانان تجدد مآب ؛ مسلمانان تمدن گرا ))
دسته ی اول (روشنفکران غربزده) :
آنها اجرای کامل و بی کم و زیاد اقتصاد آدام اسمیتی را توصیه میکنند. این سیستم در دو مدل کینزی و فریدمنی پیاده میشود. مبنای این نظام سازی سودمحوری ست و ابزارهای کلان آن ربا ؛ اسراف و طمع است. آنها معتقدند اسلام نظام اقتصادی ندارد و سرمایه سالاری منجر به رفاه نسبی همه ی جامعه میشود.
نقد بت شکن :
اولا ؛ مبانی و ابزارهای اقتصاد غرب با اصول صریح اسلامی در تناقض است.
ثانیا ؛ نظام اقتصادی آمریکا به عنوان قله ی اقتصاد آدام اسمیتی ؛ بدهکارترین کشور دنیاست و چهار برابر درآمد سالیانه اش بدهی دارد. همچنین این کشور دچار شکاف طبقاتی 99درصدی شده است. این سیستم باعث شده ثروت 85 نفر با ثروت 3.5 میلیارد نفر برابر شود و شکاف طبقاتی به شدت درحال افزایش است.
ثالثا ؛ قائل شدن به اسلام ناقص (بدون نظام اقتصادی) منجر به کفر میگردد.
——————————————————————————————————————–
دسته ی دوم (مسلمانان تجدد مآب) :
آنها اقتصاد آدام اسمیتی را عامل توسعه میدانند و معتقدند با همین سیستم اقتصادی غربی میتوان به عدالت و رفاه اقتصادی و اهداف اسلامی رسید. اما در عین حال نمیتوانند ربا و طمع و اسراف را رسما بپذیرند.
این تفکر که اکنون در نظام جمهوری اسلامی اجرایی شده است؛ با استفاده از پارادوکس "بانکداری اسلامی" و تعزیرات حکومتی و نهادهای نظارتی، سعی دارد با رعایت محرمات اسلامی ؛ اقتصاد غربی را پیاده سازی نماید.
آنها معتقدند ؛ اسلامیزه کردن سیستم بانک و پول و بیمه ؛ خدا را راضی میکند و از محاسن اقتصاد غربی هم استفاده میکنیم.
نقد بت شکن :
اولا ؛ اقتصاد غربی بر پایه سود بنا شده و هدفش غیرالهی ست. با دستکاری ظاهری ابزارها و ثابت نگه داشتن مبنا و هدف ؛ نمیتوان سیستم را اصلاح نمود.
ثانیا ؛ اجبار به پذیرش تسلط کفار در اقتصاد غربی و به حاشیه رفتن قرض و زکات و صدقه ؛ اشکالات این تفکر است.
ثالثا ؛ جامعه ای که اقتصاد طاغوتی را توسعه دهد ؛ طبیعتا اقتصاد الهی را نفی خواهد کرد.
آنها سالهاست خواستار نظارت بیشتر بر بانک ها و بازار ؛ برای اثربخشی اقتصاد شترگاوپلنگی موردنظر خود هستند و علاقمندند بین اسلام و کفر اعتدال ایجاد نمایند.
——————————————————————————————————————–
دسته سوم (مسلمانان تمدن گرا) :
آنها اقتصاد غربی را طراحی شده ی طاغوت میدانند که نتیجه ی طبیعی آن دور شدن از اسلام است. تمدن گرایان معتقدند ؛ اسلام دین کاملی ست و قطعا نظام اقتصادی جامعی دارد. جامعه ی اسلامی باید به سمت تمدن سازی برود و تمدن بدون اقتصاد بی معناست. نظام اقتصاد تمدن اسلامی باید مبانی و اهداف اسلام را تامین نماید و قرض و صدقه و زکات را توسعه داده و ربا و اسراف و طمع را به حاشیه ببرد.
هدف اقتصاد اسلامی؛ کاهش دغدغه های معیشتی برای عبودیت است. در راستای این هدف ؛ عدالت و قناعت و رفاه ؛ معنا پیدا میکند.
بت شکن با این نگاه موافق است.
——————————————————————————————————————–
سرفصل های طراحی نظام معیشت اسلامی :
1- احیای زکات : مهمترین مالیات اسلامی زکات است. زکات بر نقدین در سیستم اقتصادی فعلی رو صفر رفته است. با استفاده از پول طلا و زکات 2.5% ی میتوان اقتصاد اسلامی را احیا نمود.
2- احیای قرض : قرض عادلانه و قابل قبول ؛ فقط با استفاده از طلا میسر است. ارزش طلا ذاتی ست و وابسته به تصمیمات بانک مرکزی نمیباشد. با پول طلا ، قرض کالای ثابت که زمان تاثیری بر ارزشش ندارد میتواند توسعه یابد.
3- تاریخ اسلام : تاریخ نشان میدهد تمدن سازی همیشه با استفاده از پول بوده است. تمدن اسلامی هم با پول طلای ضرب شده توسط حضرت علی (علیه السلام) گسترش یافت.
4- ثبات اقتصادی و حذف تورم و رکود : پول طلا ثبات اقتصادی میآورد و به علت کالایی بودن تورم ندارد. پس چرخه ی رکود- رونق- تورم از بین میرود. معادل سازی طلا به عنوان یک کالای معدنی با نخل به عنوان یک کالای گیاهی و شتر به عنوان یک کالای حیوانی در نرخ دیه ؛ ثبات را به سایر بخش های اقتصادی منتقل مینماید.
توضیح : نوسانات اقتصادی مولود پول اعتباری و تصمیمات بانک مرکزی ست ولی با پول طلا ؛ این سیستم از بین میرود.
5- اقتصاد مقاومتی : اقتصاد وقتی در برابر تصمیمات و تغییرات خارجی مقاوم است، که پولش مقاوم باشد. امروز با تغییر ارزش دلار و یورو و یوان ؛ اقتصاد ما هم تحت تاثیر قرار میگیرد. اما کسی نمیتواند پول طلا را تغییر دهد. پول طلا بین المللی ست و تحریم ناپذیر است در حالیکه مهمترین سلاح غرب در مقابل ما ، تحریم دلاری ست.
جمع بندی :
پول طلا مهمترین کلیدواژه ی نظام اقتصادی تمدن اسلامی ست. طلا تنها مخلوق خداست که قابلیت پول شدن دارد و مشمول زمان نمیشود. این پول جامعه را از رقابت های طمع ورزانه و ربوی؛ نجات میدهد.
پول همچون خون در رگهای جامعه است. پول فاسد همه ی بافتها را فاسد میکند و پول طلا بافت های فاسد را درمان خواهد نمود.
با سلام و تشکر از بت شکن
با توجه به ابنکه تمام پولهای امروزی کاغذی می باشند در صورت رواج پول طلا در ایران امنیت آن در داخل و خارج چگونه تضمین می شود؟
سلام و تشکر
امنیت آهن چگونه تامین میشود ؟
امنیت برنج چطور ؟
امنیت طلای زینتی چطور ؟
امنیت سکه های طلای موجود در طلا فروشی ها چطور؟
امنیت ریال چطور ؟
پول طلا هم همان طور.
…………
ببخشید قدری خشن استدلال کردم
یاعلی